Kuidas kaaviari valmistatakse?

kuidas kaaviari valmistatakse

Venemaa üheks sümboliks peetud kaaviari identifitseeritakse luksustootega, millel on lai valik kulinaarseid ja kosmeetilisi kasutusvõimalusi. Kuidas kaaviari valmistatakse? Vastus sellele küsimusele võib viia meid tagasi 12. sajandisse, mil Kremli valitsejate jaoks loodud menüüsse ilmus esmakordselt kaaviar.

kuidas kaaviari valmistada
Foto: http://www.vietlifemagazine.com

Punane, must, Norra või võib-olla valge või kuldne – kuidas ja millest kaaviari valmistatakse?

Millest kaaviar on valmistatud? Kaaviari tootmise aluseks on tuura-, lõheliste või tursa perekonda kuuluvate kalade värske, küps kalamari. Kõige populaarsem kaaviari tüüp, mida nimetatakse vene või mustaks, on valmistatud tuurakaladest.

tuura kaaviar
Foto: https://realcaviar.files.wordpress.com

Küpset kalamarja võib saada sobivate kalaliikide emasloomadelt, enamasti suured ja mitmeaastased. Seejärel sõelutakse kalamari läbi spetsiaalse sõela ja seejärel soolatakse vastavalt. Ja siin väärib märkimist, et kõige peenem kaaviar ei tohi ületada 5% soolasisaldust.

See on väga delikaatne protsess, mida saavad teha ainult kogenud töötajad. Kõige kogenumad teevad seda tegevust kümmekond aastat, enne kui saavad vilunud.

Selle luksusliku delikatessi ja Venemaa sümboli hinna moodustavad aretus, kala hankimine ja lõpuks kogu tüütu ja aeganõudev tootmisprotsess.

Kuidas valmistatakse kogu maailmas nii kuulsat ja hinnatud kaaviari?

kuidas kaaviari toodetakse 1
Foto: www.sterlingcaviar.com

See on protsess, mille käigus tuleb lisaks kalamarja piisavale soolamisele hoolitseda ka selle korraliku nõrutamise eest. Alles seejärel saab maiuse pakkida purkidesse, purkidesse ja isegi tünnidesse.

Ideaalne, õilsaim ja paremini valmistatud kaaviar peaks olema ühtlase konsistentsiga ja liimimata teradega. Eemaldatud kaanel ei tohi olla terakesi kinni jäänud ja see peab olema täiesti puhas.

millest kaaviar on tehtud?
Foto: http://30dayadventures.ca

Ja kuigi eeldatakse, et kaaviarisõbraks ei saa ilmtingimata esimesest maitsmisest peale, saab seda maitsta ja nautida igaüks. Luksuslikud igapäevased aksessuaarid on kõigile kättesaadavad – neid tasub meeles pidada ja… kasutada.

Kaaviar on muutunud väga populaarseks, mistõttu selle hind muutub üha soodsamaks. Tänapäeval saab praktiliselt igast suuremast toidupoest osta purgi maitsvat kalamari, istuda mugavalt kodus ja nautida selle originaalset maitset.